Morotsmuffins
ca 10-12 små m

uffins
3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl) 2 dl mandelmjöl 75 gram kokosolja 1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk 3/4 dl honung eller agave 1 tsk bakpulver 2 ägg 2,5 dl riven morot 1/2 tsk havssalt 1 3/4 tsk kanel
3/4 tsk mald ingefära
1 1/4 tsk kardemumma
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser.
- Häll upp i mindre muffinsformar på en muffinsplåt.
- Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg.
- Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.
Frosting
80 gram mjukt smör 75 gram färskost (utan tillsatser) 1/4 msk citronsaft 0,6 dl honung eller agave en stor nypa vaniljpulver
- Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, sötning och vaniljpulver till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen.
- Riv gärna lite morötter över för dekoration.
NJUT!