• Malin

Morotsmuffins

ca 10-12 små m

uffins

3 dl glutenfria havregryn (som jag stavmixar till ett mjöl) 2 dl mandelmjöl 75 gram kokosolja 1,5 dl kokosmjölk eller nötmjölk 3/4 dl honung eller agave 1 tsk bakpulver 2 ägg 2,5 dl riven morot 1/2 tsk havssalt 1 3/4 tsk kanel

3/4 tsk mald ingefära

1 1/4 tsk kardemumma

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Blanda ihop alla ingredienser.

- Häll upp i mindre muffinsformar på en muffinsplåt.

- Skjuts in i ugnen i ca 10-20 minuter tills de fått färg.

- Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frosting.

Frosting

80 gram mjukt smör 75 gram färskost (utan tillsatser) 1/4 msk citronsaft 0,6 dl honung eller agave en stor nypa vaniljpulver

- Vispa ihop smöret, färskosten, citronsaften, sötning och vaniljpulver till en röra. Blir den för lös så låt den stå en stund i kylskåpet för att stelna och om inte annat spritsa på den direkt på muffinsen.

- Riv gärna lite morötter över för dekoration.

NJUT!

14 visningar

Följ oss

  • Black Facebook Icon
  • Instagram Social Icon

​© 2017 by Yoga Karlskrona